הקידמה הטכנולוגית.. אחת השאלות המורכבות לפתרון היא האם היא טובה לנו או רעה?
אנחנו מדינה פורצת דרך בכל הקשור לטכנולוגיה, אמנם ההטמעה קצת יותר איטית אבל השכל קיים פה ובענק. לא פעם אנחנו שואלים את עצמנו, מה משמעות ההמצאה הטכנולוגית הבאה? מה משמעות הAi? או AR? איך זה ישפיע על חיינו? ישנן מדינות מערביות שהחליטו שההשפעה רעה והגבילו את השימוש בכלים טכנולוגים חדישים משום שהשפעתם הלא נודעת מספיק.
אנחנו טרם החלטנו, אז לבינתיים נחזור לשאלה.. CHAT GPT, של מי הזכויות? ואיך נתמודד עם ההונאות החדשות שכבר קיימות והעלו את רמתן באמצעות יישום הטכנולוגיות הכי חדישות או אלו העתידות להגיע.
רק בשבוע שעבר Apple פרסמה את המשקפיים המתקדמות שלה, Vision Pro עם פיטצ׳ר ה Digital Persona שסורק את הפנים בכ-15,000 נקודות ומדמה את הדמות שלנו ביחס של כמעט 1:1 כדי להשתתף בשיחות וידיאו.
זה רק הקצה, הטכנולוגיה פה כדי להשאר ולהתפתח במהירות ומעבר לכל דמיון.

כעת, בואו נחבר לטכנולוגיות האלה את ה CBDC (central bank digital currency) עליו אני מדברת כבר חודשים רבים ונשאל שוב את השאלה, האם זה טוב לנו או רע?
הCBDC הוא המטבע הדיגיטלי שממשלות רוצות להנפיק. בסופ״ש התפרסמה עוד כתבה בנושא שתמיד נחמד לקרוא אך בגלל שדובר על ישראל החלטתי לכתוב שוב על הנושא כדי שכל אחד יכיר את שעתיד להיות.
המטבע הדיגיטלי נמצא בדיונים בממשלות רבות בעולם, הוא בעיקר נידון סביב שאלות הכיצד לבצע וסביב שאלת הפרטיות שבחלק מהמדינות היא מאוד מכובדת. ישנן מדינות הנמצות בשלב מתקדם, כמו ערב הסעודית שעוברת לשלב הניסוי, כך הצהירה בינואר האחרון.
כמובן שזה מטבע העתיד, זה שייצר את הסנכרון הדיגיטלי הטוב ביותר בין המערכות השונות ובצורה המאובטחת ביותר, זה שיוכל לשנות את חוקי המסחר הבינלאומיים ובהחלט ישנה את השימוש במזומן, אך מהצד השני הוא כנראה יפגע משמעותיות בפרטיות האזרחים ועל כך חייבים לשים דגש, חייבים להכיר וחייבת להיות חקיקה שתגן על האזרחים.
מה מטרת הפוסט שלי היום?
אני בעיקר רוצה שתכירו ותחקרו את הנושא. חשוב שכל אחד יכיר את המטבע הדיגיטלי כבר עכשיו, כשעדיין דנים באיך ומתי. חשוב שהדיון יהיה ציבורי. חשוב שהציבור יהיה חלק מההחלטה שכן זו הפרטיות של כל אחד ואחת מאיתנו.
האם זה טוב או רע כנראה ששוב רק העתיד יקבע אך בואו נהיה שותפים ליצירתו.
דיקלה שרעבי
Dmelio